Wat doen jullie?

Wat doen jullie?

Comments Off on Wat doen jullie?

De essentie: we spreken voor een groep en die groep geeft feedback over hoe goed we spreken en wat er beter kan.

Twee keer per maand komen we samen om een zogenaamde meeting te houden. Dat heeft niets te maken met saaie powerpoints, verslagen schrijven en donuts eten. Neen, we geven speeches aan elkaar, voorbereid of geïmproviseerd, en evalueren elkaars public speaking skills, zodat we allemaal beter worden.

Elke meeting heeft een Toastmaster, die de avond in goede banen leidt. Daarnaast zijn er een aantal mensen die je op verschillende aspecten evalueren: ben je binnen de afgesproken tijd gebleven, hoeveel stopwoorden gebruik je en hoe zit het met je taalgebruik. Dit doen ze voor iedereen die het woord neemt. Als je een voorbereide speech uit het Competent Communicator handboek brengt, dan is er ook één specifieke persoon die nagaat of jouw speech voldoet aan alle criteria van de opdracht.

Na de speeches en hun evaluatie houden we even een intermezzo met een mop en een serieuze gedachte. Daarna begint de improvisatieronde die we Table Topics noemen. Dit is de kans voor iedereen die nog niet aan het woord geweest is om van zich te laten horen. Het doel is om 1 à 2 minuten vol te praten, meestal over een ludiek onderwerp.

En nadien zijn er uiteraard pintjes en warme choco’s in de bar voor de liefhebbers.

About the author:

Toastmasters is een wereldwijd non-profit netwerk van sprekersclubs voor mensen die hun spreekvaardigheid willen ontwikkelen. Toastmasters Hasselt komt elke 1e en 3e dinsdag van de maand samen in sportzaal Olympia, vanaf 20u.

Coach voor
Nog vragen? Zin om eens langs te komen?
Contacteer ons

Back to Top